Om oss

Vi som driver verksamheten är Kristina och Michael Deltén. Vår gård ligger i södra Östergötland, 3.5 mil söder om Linköping i den vackra Kindabygden. Vi flyttade hit 1992 med våra två barn; Johanna och Carl, men de är nu vuxna och har flyttat hemifrån. Vi byggde krematoriet på sommaren 2000 och startade verksamheten i oktober samma år.
Michael är lantmästare och har tidigare arbetat som lantbruksrådgivare på länsstyrelsen i Linköping. Kristina är husdjurstekniker, men arbetade hemma på gården med smågrisuppfödning innan krematoriet byggdes. Nu finns det inga grisar kvar på gården, men det finns många andra djur.
Michael är född och uppvuxen på en gård på Vikbolandet och Kristina växte upp i centrala Helsingborg med sommarboende utanför Ljungby. Vi har båda vuxit upp med djur omkring oss. Vi har tre hundar och tolv katter. Lisa var en golden retriver, 1997, Jessie var en engelsk cockerspaniel, ( finns tyvärr inte med oss längre, ) 1998 och Bobo är en liten naken blandras, 2006.
Vi har fyra hästar och några får som håller våra betesmarker öppna.

Detta är vår första  finullstacka Tamis  med tre lamm.
Hon finns inte med oss längre. Hon blev 13 år. Men vi har många barnbarnbarn efter henne!

Emil är en ståtlig ardennervalack f. 1985
Quandezza är  ett  vackert connemarasto f. 1990
och  lille Tintin är en söt welsh montainvalack f. 1996
   

Katten Moa älskar både kor och får, kon heter Frilla.


Frigående höns o tuppar som älskar äpple.

   

Linus
 
Bara tre dagar efter att vi tog familjekortet längst upp på sidan somnade vår älskade Lisa lugnt och stilla in i sin korg efter en tids sjukdom. Hon hann aldrig bli riktigt gammal i sitt sätt och sin kropp p.g.a. sin cancersjukdom.
Lisa var en golden med turbo, alltid
fart och fläkt, från början till slutet!

 

Lisa
10/7 1997 - 18/2 2008
Vi saknar dig gumman